Okul Öncesi

Okul Öncesi

Okulumuzda okul öncesinde farklı çağdaş eğitim yaklaşımlarını sentezleyerek oluşturduğumuz özgün bir eğitim programı uyguluyoruz. “Bağlamsal-Tematik Öğrenme ve Sosyokültürel Gelişim Modeli” adını verdiğimiz bu programın eksenini maruz kalınan yaşantıların zenginliği ve uyaran çeşitliliği oluşturuyor.
Tematik Öğrenme ve Sınıflar
Okul öncesi eğitim-öğretim alanını tematik mekanlar şeklinde kurguladık. Köy, Şehir, Deniz, Orman-Dağ, Uzay adını verdiğimiz tematik ortamlarda temaya özgü öğrenme merkezleri, gerçek yaşam simülasyonları, keşif ve deneyim alanları, drama ve rol oynama köşeleri, tema ile ilişkili sanat atölyeleri oluşturduk. Okul öncesinde çocuklarımızın her ay başka bir tematik sınıfta vakit geçirerek farklı nesneler ve uyaranlarla karşılaşmalarını, maruz kaldıkları uyaranların arasındaki ilişkileri kurmakta derinleşmelerini ve kavramsal birikimlerini artırmalarını amaçlıyoruz. Böylelikle ilkokul dönemine geldiklerinde kavramları sınıflandırmalarını kolaylaştırmak, düşünme becerilerini geliştirmek, dil ve ifade becerilerinde daha rahat hissetmelerini sağlamak istiyoruz.

Bu dönemde olumlu disiplin yöntemleri ve öğrenmeyi destekleyen etkinliklerle çocukların bilişsel, sosyal, duygusal öğrenmelerini destekliyor, sanatsal ve sportif çalışmalarla duyu-beden-duygu bütünselliğini ve bireysel ifade alanlarını güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Derinlemesine Öğrenme: Öğrenciler, seçilen temaya dair derinlemesine bilgi edinir.

Motivasyon Artışı: İlgi çekici ve anlamlı temalar, öğrencilerin öğrenmeye olan motivasyonunu artırır.

Bağlantılar Kurma: Konular arasında bağlantılar kurarak daha kapsamlı bir anlatış geliştirilir.

Yaratıcılığı Teşvik: Tematik eğitim, yaratıcı düşünmeyi veya problem çözme becerilerini teşvik eder.

Çocuk Koruma Programı ve Çocuk Güvenliği

BAYETAV Çocuk Koruma Politikası kapsamında, tüm okullarımızda çocukların güvenliği ve haklarını gözetmek amacıyla çocuk koruma programı uygulanır ve bu politikanın yaygınlaştırılması için çalışılır. BAYETAV Çocuk Koruma Politikası İlkeleri
  1. Çocuğun yüksek yararını gözetme
  2. Çocuğa karşı şiddeti önleyici yaklaşım ve uygulamalar
  3. Ayrım gözetmeme
  4. Yaşama ve gelişme hakkı
  5. Gizlilik
  6. Çocuk katılımı
Okul öncesinde gelişimini hedeflediğimiz beceriler ve bunları geliştirmek için uyguladığımız programlar:

Bilişsel Keşif Yolculuğu

Keşfederek Öğrenme
Düşünme Sanatı
Bağlantılar Dünyası

Duygusal ve Sosyal Bağlar
Empati Yolculuğu
Duygu Keşifleri
Dostluk Bahçesi

İnce ve Kaba Motor Yetenekler Atölyesi
Parmak Dansı
Hareket Orkestrası
Yaratıcı Eller

Fiziksel Güç ve Sağlık Yolculuğu
Beslenme Dedektifleri
Güçlü Beden, Mutlu Ruh

Beden ve Cinsiyet Farkındalığı
Beden Haritası
Sınırlar Atlası
Ayrıcalıksız Farklılık

Psikolojik Danışma ve Rehberlik
BAYETAV Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü (PDR), öğrenme ile sosyal ve duygusal gelişimi, yaratıcı düşünme ile iletişim becerilerini, iş birliği ve dayanışma ile toplumsal duyarlılığı bir arada ele alan bir anlayışa sahiptir. Pozitif, hümanist ve çocuk merkezli bir ruh sağlığı yaklaşımına sahip olan okulumuzda aile, okul ve PDR birimleri arasında çocuğun gelişimini destekleyici iş birliği önemsenir. Okul öncesi PDR çalışmalarında; oyun ve sanatla psikolojik danışma tekniklerinden, yaratıcı drama ve görsel-yaşantısal tekniklerinden, öyküleme tekniklerinden, aile danışmanlığı tekniklerinden faydalanılır. Okul öncesi psikolojik danışma servisinde çocuğun gelişimsel açıdan duygularını, davranışlarını ve düşüncelerini ifade etme alanı sağlayan bir oyun-oyuncak köşesi bulunmaktadır.