Okulun mimari tasarımı, çok yönlü gelişim ve iyilik anlayışını yaşanır kılacak fiziksel bir alan oluştururken; yaşayan ve yaşam alanı olan bir okul için ortam sağlıyor. Sınıflardan kampüs geneline, okul içindeki yaşantıdan mekânın öğrencilerin estetik bakış açılarında yaratacağı etkiye dek her aşaması uzmanlar, mimarlar ve öğretmenlerin dokunuşlarıyla planlandı. BAYETAV Okulları’nda sanat çalışmalarını, özel yetenek alanına hapsetmeden, bireyin gelişiminin bir parçası olarak görüyoruz. Okul hayatı boyunca sanat derslerinin sayısını azaltmadan, sanat çalışmalarına sadece sanat derslerinde değil; diğer derslerin içinde de yer vererek öğrenciler için sanat dalları ile ilişkilerini keşfedecekleri zaman ve mekân yapılanmasını sağlıyoruz.
Fiziksel aktiviteyi ise sadece spor derslerinde kullanılan salon ve alanlarla sınırlı tutmuyoruz. Açık ve kapalı alanlar, bahçeler, spor ve oyun alanlarının yanı sıra sınıf içerisindeki öğrenim deneyimi de çocukların hareket ihtiyacını karşılamaya katkı sağlıyor. Hem bedensel hem de zihinsel aktivitenin göz önünde bulundurulduğu derslerin yanı sıra öğrencilerin ders dışında rastgele karşılaşmaları, etkileşime girmeleri ve kendilerini ifade etmeleri için alan tanıyan nitelikli ve fonksiyonel mekânlar kampüsteki hareketliliği sağlıyor. Açık alandaki oyun, etkinlik ve buluşma noktalarıyla birlikte iç ve dış alanlardaki hareket akışı da öğrencilerin mekan ile girdiği etkileşimi destekliyor. Böylelikle kampüs sadece bir eğitim alanı olmak çıkıp topluluğun bir araya gelerek aktif bir yaşam sürebileceği yaşam merkezi hâline geliyor.
Sınıflardan kampüs geneline, okul içindeki yaşantıdan mekânın öğrencilerin estetik bakış açılarında yaratacağı etkiye dek her aşaması uzmanlar, mimarlar ve öğretmenlerin dokunuşlarıyla planlandı.