İlkokul

İlkokul

Hem kendisinin hem de diğerlerinin farkına vardığı bu dönem, çocukların öz saygılarını ve sosyal ilişkilerini şekillendirdiği dönemdir. Bu dönemde çocuklar kavramları biriktirmeye devam ederken, bu kavramları bireysel ve sosyal deneyimlerine de katarak forma sokmaya başlar. Bu yüzden ilkokul süresince çocukların özellikle sosyal ilişkilerini ve deneyimlerine yönelik gelişimlerini ön planda tutuyoruz. Uyumlu ve bütüncül bir sınıf ortamında oyunu, öğretimle birleştiriyoruz. 

Çocuk Koruma Programı ve Çocuk Güvenliği

BAYETAV Çocuk Koruma Politikası kapsamında, tüm okullarımızda çocukların güvenliği ve haklarını gözetmek amacıyla çocuk koruma programı uygulanır ve bu politikanın yaygınlaştırılması için çalışılır. BAYETAV Çocuk Koruma Politikası İlkeleri
  1. Çocuğun yüksek yararını gözetme
  2. Çocuğa karşı şiddeti önleyici yaklaşım ve uygulamalar
  3. Ayrım gözetmeme
  4. Yaşama ve gelişme hakkı
  5. Gizlilik
  6. Çocuk katılımı
Psikolojik Danışma ve Rehberlik

BAYETAV Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü (PDR), öğrenme ile sosyal ve duygusal gelişimi, yaratıcı düşünme ile iletişim becerilerini, iş birliği ve dayanışma ile toplumsal duyarlılığı bir arada ele alan bir anlayışa sahiptir. Pozitif, hümanist ve çocuk merkezli bir ruh sağlığı yaklaşımına sahip olan okulumuzda aile, okul ve PDR birimleri arasında çocuğun gelişimini destekleyici iş birliği önemsenir.

Sınıflarımızda öğretmenlerle iş birliği içerisinde PDR birimi kendi plan ve programını da uygular.
İlkokul PDR çalışmalarında; oyun ve sanatla psikolojik danışma tekniklerinin yanı sıra bilişsel çalışmalardan da yararlanılır.
Yaratıcı drama ve görsel-yaşantısal teknikler de kullanılarak akranlar arası uyum ve sosyal öğrenme çalışmaları yapılır.
Narratif (öyküsel) ve bireyi tanıma tekniklerinden yararlanılarak kendini tanımaya ve güçlü yanlarını keşfetmeye yönelik çalışmalar hayata geçirilir.
Aile danışmanlığı teknikleri kullanılarak gerektiğinde yönlendirme çalışmaları yapılır. 

Okul öncesi psikolojik danışma servisinde çocuğun gelişimsel açıdan duygularını, davranışlarını ve düşüncelerini ifade etme alanı sağlayan bir oyun-oyuncak köşesi bulunmaktadır.