Kampüs Tasarımı

Kampüs Tasarımı

Kampüs ve binalar insan sağlığı ve iyi olma hali doğrultusunda, sağlıklı bina standartları göz önünde bulundurularak tasarlandı. ​

Beslenme

Hem temiz gıdanın sunulması hem de sağlıklı bir beslenme alışkanlığının edinilmesi için öğünler okulun kendi mutfağında hazırlanır.

Işık ve Su

Eğitim yapılarımız doğal ışıktan beslenir ve uygun aydınlatma çözümleriyle desteklenir. Filtre ve arıtma sistemleriyle arındırılmış güvenli ve temiz suya ücretsiz ve kolay erişim sağlanır.

Fiziksel Aktivite

Fiziksel aktivitenin günlük yaşama entegre edilmesini kolaylaştıracak şekilde planlanan kampüs, açık ve kapalı alanlarda hareketliliği artırırken; bahçeler ve peyzaj düzenlemeleri yeşil alan ilişkisini öne çıkarır

Zihin

Öğrencilerin zihinsel gereksinimlerini destekleyen aralar ve sosyal etkinlikler için tasarlanmış dinlenme alanları, yeşil bahçeler ve çok işlevli etkinlik salonlarının yanı sıra yaratıcı çalışmalar yapmalarına olanak tanıyan atölyeler, her yaş grubuna kütüphaneler dinlenme ve ifade alanı sağlar.

Hava

Açık alanlarda doğadan gelen havayla iç mekânlardaysa iklimlendirme sistemleriyle taze ve temiz nefes alınması sağlanır. İç ortam hava kalitesini her zaman yüksek tutmak için iç ortamdan alınan havaya dış ortamdan filtre edilmiş taze hava karıştıran iklimlendirme sistemi kullanılıyor ve hava her saatte 2.5 kez yenilenir.

Rahatlık

Ergonomik yapı, bahçeye ve ana mekânlara ulaşım kolaylığı, araziyle uyumlu rampa çözümlerinin yanı sıra sınıf düzeni, iklimlendirme gibi uygulamalar ile kütüphane, atölye gibi odaklı alanlar rahat ve verimli bir ortam sağlar.
1- deprem ve afet güvenliği

Deprem ve Afet Güvenliği

İnşaat kalitesi ve bina planları, kampüsün deprem ve yangın, heyelan, sel gibi doğal afetlere karşı güvenliğini ve kesintisiz işleyişi sağlayacak şekilde tasarlandı, tamamlandı. Tüm kampüs, olası bir depremde can güvenliğini sağlamanın yanı sıra depremden hemen sonra da binaların fonksiyonuna devam edebilmesini mümkün kılacak şekilde hazırlandı. Statik çözümleri uzman danışmanlığında yürütülen binalar, depremde hasar görme riski taşımıyor. “İleri performans düzeyi” olarak belirlenen bu özellik, kampüsün olası afet senaryolarında güvenli bir alan olmasını sağlıyor.

Çevresel Yaklaşım ve Sürdürülebilirlik

Okulumuzda çevre farkındalığı ve sürdürülebilirlik bilinci, okulun tasarımında da kendini gösteriyor. Meydan alanındaki amfi veya çevreyi saran yeşil kuşağın herhangi bir noktası öğrencilerimizin sadece sınıf duvarlarıyla sınırlı kalmadan öğrenmelerine, parçası oldukları çevre ile ilişkide kalmalarına olanak tanıyor. Ekolojik koşullara göre tasarlanan kampüsümüzde fotovoltaik panellerle kendi enerjimizi üretiyor, yer altı yağmur suyu hasat deposuyla yağmur suyunun gri su olarak değerlendiriyoruz. Böylece sürdürülebilir ve çevre dostu yaklaşımımızı okulun gündelik hayatının bir parçası haline getiriyoruz.
2- çevresel yaklaşım ve sürdürülebilirlik
3 - erişilebilrilik

Erişilebilirlik

Erişilebilir evrensel tasarım yaklaşımı, engellilerin kampüs içindeki noktalara kolay ulaşabilmesini sağlar. Engelli ve yürüyüş rampaları bahçede ve iç mekânlarda tüm alanlara erişim kolaylığı sunar.